Ur arkivet

Måndag den 19 april 1999
Kittlande ovanor

-Varenda karl med självaktning har visst varit sexmissbrukare, sa Beata och snörpte på munnen åt en självutlämnande artikel i en av kvällsblaskorna. Här är en som gråter för att han varit så pervers och haft så många vackra kvinnor och ska man tro den stackars vasen så led han svårt hela tiden. Ju mer han fick desto mer led han. Är det inte synd om honom?
-Mer synd att man inte märkt så mycket av honom, sa Coco lojt och sträckte ut i soffan där hon låg och rökte marockanska cigarrer. Han kunde väl ha jobbat landstäckande, inte bara gynnat Stockholm så där ensidigt. Var han pervers sa du? Inga smaskiga detaljer antar jag?
-Nej tyvärr, sa Beata. Man kunde ha stämt tidningen annars. Gjort som i USA. Fått in lite pengar.
-Kan man inte stämma dem för att de undanhåller sanningen, undrade Asta där hon låg på den luggslitna mattan och försökte se på en videorulle med Kevin Costner.
-Att de brister i sitt informationsansvar menar du, sa Coco. Vem kan man lita på när det blir firmafest på mediabolaget?
-Vem ska man inte vara ensam med i ett mörkt hörn, sa Beata.
-Vem man ska köra in i ett mörkt hörn för att få lite utdelning, sa Coco.
-De får ju ta sitt ansvar, sa Asta. Har de sagt A så får de säga B.
-Eller X, sa Coco och myste över artikeln som hon slitit åt sig från Beata. Sicken goding.
-Men varför kommer aldrig mina erövringar i tidningen? undrade hon efter ett tag.
-Det är ju inga nyheter direkt, sa Beata. Det är som att bli upphetsad över aktiemarknaden.
-Jag fattar inte hur du bär dig åt, sa Asta mulet och spolade tillbaka en osedvanligt romantisk scen med Kevin i motljus på stranden. Karlar verkar snubbla över dig vad du än gör. Mig är det ingen som snubblar över inte.
-Ligga under mitt soffbord och käka popcorn med mysbrallor på lär inte hjälpa, sa Coco. Ska någon snubbla över dig får du åtminstone lägga dig mitt på golvet.
-Och inte skrika som en stucken gris så fort Kevin Costner är i bild, sa Beata. Det kan vara lite avskräckande också att du pratar om Kevin hela tiden. Speciellt ute, på krogen och så.
-Män brukar inte tycka om att jämföras med Kevin Costner, sa Coco. Man ska säga att de ser ut som Kevin Costner, inte att Kevin Costner har mycket snyggare haka, blåare ögon, snyggare underarmar och allt vad du brukar kläcka ur dig.
-Men du brukar ju hålla på och yra om Lenny Kravitz när han är på MTV, kontrade Asta.
-Coco är pervers, har alltid varit pervers, och kommer alltid att vara pervers, sa Beata och rös. Lenny Kravitz.
-Det är ju bara för hemmabruk, sa Coco. Aptitretare. En kändis om dagen håller kroppen i tagen.
-Så det är det du håller på med, sa Beata. Kändismissbruk. Ge hit tidningen.
-Undrar om han står i telefonkatalogen? sa Coco.
 

Astas arkiv

copyright  hamnqvist